Resistant Minds | Man Talk Camps
16809
page-template-default,page,page-id-16809,ajax_fade,page_not_loaded,,columns-3,qode-theme-ver-14.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive
 

Man Talk Camps

Man Talk

Är du man och känner att livet just nu är som kvicksand och att du liksom fastnat, eller att det tappat färg och mestadels känns grått och trist?  Kanske har du ingen polare att snacka med om den tomhet du upplever? Varför inte då hänga med på någon av våra 48 timmars workshops där vi kombinerar intressanta och roliga sociala aktiviteter med styrkebaserad coaching baserad på positiv psykologi?

Våra workshops är tematiserade och bygger på evidensbaserad metodik hämtad från positiv psykologi. Varje workshop börjar med att vi tillsammans utforskar området positiv psykologi och dess koppling till ett ökat psykologiskt välmående samt att det aktuella temat introduceras och förklaras. Under 2019/2020 kommer våra teman att handla om karaktärsstyrkor, positiva emotioner, inlärd optimism samt positiva relationer.

Under workshopen får deltagarna en möjlighet att använda olika verktyg inom temat som den positiva psykologin erbjuder och därmed bygga upp sina färdigheter för ett ökat välmående. Våra workshops baseras på en mix av gruppdiskussioner, praktiska övningar och teoretiska genomgångar kryddat med sociala aktiviteter.

Innehåll

Programmet ger dig:

  • Ett ökat välmående
  • En väg mot en ny värderad riktning i livet
  • Ett ökat användande av sina karaktärsstyrkor
  • En högre måluppfyllelse
  • Ett forum för existentiella diskussioner
  • Ett större socialt nätverk

Workshopen bygger på en mix av föreläsning, gruppövningar och diskussioner samt har hög grad av interaktivitet.

 

Kurslängd

2 dagar, 09-16 (plus ankomstkvällen).

Pris

8000 Kr exklusive moms

I priset ingår helpension, logi, kursavgift samt kurslitteratur.

Datum

16-17/5 2020 (Registrering 18:00 den 15/5)

Plats

Bergshotellet i Järvsö

Att blomstra sker inte per automatik

Du kanske någon gång har tänkt tanken att du har så mycket att vara tacksam för, men att du samtidigt vare sig kan känna mening, glädje eller motivation? Kanske har du också på något vis skämts över din brist på livsglädje då du egentligen borde var nöjd med livet?

Du är inte ensam om att tänka så här, det är nämligen mycket vanligt, men samtidigt viktigt att ta på allvar . Forskare (Wood & Joseph, 2009) har nämligen visat att låga nivåer av psykologiskt välmående under längre tid är en stor riskfaktor för depression, vilket gör välmåendeträning i förebyggande syfte viktigt för att stärka vår psykiska hälsa och göra oss motståndskraftiga.

Psykologiskt välmående uppstår inte per automatik för att man är fri från symptom på psykisk ohälsa och har det bekvämt ordnat för sig i livet, eftersom vare sig bekvämligheter eller symptomfrihet i sig kan skapa välmående och en god livskvalitet.

För att var tillfreds med livet krävs något alldeles extra, nämligen positiva emotioner, engagemang, positiva relationer, upplevd mening och måluppfyllelse. Detta då de system i hjärnan som gör oss ”taggade” och som får oss att njuta inte är samma system som skapar vårt lidande.

Lite metaforiskt uttryckt räcker det inte att rensa ogräs i rabatten, du måste också plantera något som blomstrar om du vill ha en fin trädgård.

Klicka på symbolen ovan för att boka vårens Camp Man Talk.