Resistant Minds | Så blir du mentalt stark – Föreläsning för ungdomar
16858
page-template-default,page,page-id-16858,ajax_fade,page_not_loaded,,columns-3,qode-theme-ver-14.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive
 

Så blir du mentalt stark – Föreläsning för ungdomar

I den här föreläsningen som är anpassad för såväl ”må bra dagar” som mentorstimmar i skolan föreläser vår ungdomscoach Felicia för gymnasieungdomar på temat psykisk hälsa.

Nedanstående översikt innefattar de punkter som tas upp i föreläsningen ”Så blir du mentalt stark!” anpassad till ungdomar på Gymnasieskolan baserad på området psykologisk motståndståndskraft (resilience). Vänligen notera att programpunkterna inte är konstanta utan kan komma att ändras samt anpassas utifrån målgrupp och angiven tid.

Ur innehållet:

Introduktion till psykologisk motståndskraft:

Vad syftar begreppet psykologiskt motståndskraft på? Vi människor tenderar till att göra funktionella och destruktiva vägval i livet när vi möter motgång, hur kommer det sig och vad är skillnaden mellan det ena eller det andra vägvalet? Svaret på frågan är psykologisk motståndskraft. Här ges en Inblick i den positiva psykologin – hur får vi människor att blomstra trots motgångar i livet?

Gilla-fällan & Facebookflocken:

Hur kommer det sig att vi idag tenderar till att lägga så stor vikt vid antalet vänner på Facebook eller gilla-markeringar på sociala medier? Svaret finner vi i hur vår urålderliga hjärna är programmerad för en tid som inte längre existerar, vilket krockar med den moderna virala flocken. Vad kan man göra åt detta?

Vad har vi egentligen känslor till? :

Finns det verkligen bra och dåliga känslor eller är det så att det som är bra/dåligt är vad vi använder våra känslor till? Kan till och med obehagliga känslor som ångest fylla en funktion? ABC- modellen förklarar hur våra känslor, tankar och beteende samspelar med varandra.

Ta kontroll över dina tankar! :

Praktiska övningar och konkreta tips på hur vi kan lära oss att kontrollera våra tankar för att undvika att fastna i tanke fällor. Konkreta tips på hur vi lär oss hantera katastroftankar, negativt självprat och blir mer flexibla och motståndskraftiga.

Motivation kräver målbilder:

Vår hjärna är programmerad att ständigt sträva efter mål vilket gör oss fokuserade och mer alerta. Hur kan vi använda oss av detta för att skapa en större meningsfullhet i livet? Vad engagerar dig?

De o-sociala medierna:

Oavsett om vi är en introvert eller extrovert person har vi alla ett behov av sociala interaktioner, det är sen gammalt. I och med sociala mediers utveckling interagerar inte hjärnan längre med lika många människor i verkligheten. Hur kan vi göra för att öka antalet sociala interaktioner IRL?

Träning gör dig mentalt stark!:

Hur kommer det sig att träning och fysisk aktivitet kan göra oss mentalt starkare?

Passar för:

Gymnasieskolan

Tidslängd:

45-60 minuter

Pris:

1.500 Kr exklusive moms / grupp

Eventuella resekostnader tillkommer

Är du intresserad av en föreläsning och vill veta mer? Kontakta vår ungdomscoach genom att fylla i nedanstående kontaktformulär.