Resistant Minds | Mentalt stark
16345
page-template-default,page,page-id-16345,ajax_fade,page_not_loaded,,columns-3,qode-theme-ver-14.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive
 

Mentalt stark

”Psykologisk motståndskraft är förmågan att studsa tillbaka när du har skäl nog att ge upp, att ändå kämpa vidare och växa av den motgång och smärta du upplever när livet visar sig från sin mindre goda sida.”

Oavsett om det är en vardaglig negativ livshändelse du drabbas av, som att fastna i en bilkö på väg till ett viktigt möte, eller något mycket mer livsavgörande och dramatiskt som en konkurs eller en separation, så handlar psykologisk motståndskraft om samma sak, nämligen om att studsa tillbaka från den jobbiga upplevelsen och använda de starka negativa känslorna som bränsle till val och beteenden som leder dig framåt i livet.

Hur motståndskraftig är du? Få svaret genom att göra vårt Självskattningstest . Ladda ner det  här >>

Mentalt stark™

Baserat på aktuell forskning har vi utvecklat ett unikt koncept för mental friskvård vilket syftar till att hjälpa användaren att bygga sin mentala styrka.

Genom att fokusera på att utveckla de skyddande mekanismer som hjälper oss att studsa tillbaka snabbare och starkare efter motgång så menar vi på Resistant Minds att du kan öka din psykologiska motståndskraft avsevärt och att detta kan förebygga psykisk ohälsa på samma sätt som kroppslig friskvård förebygger somatiska sjukdomar.

Genom våra olika föreläsningar, workshops, handledningsprogram och coachingprogram kan du förkovra dig i mental friskvårds metodik i syfte att hjälpa dig själv eller andra att bli mentalt starkare.

Syftet med konceptet Mentalt stark™ är dels att sprida information om mental friskvård, men också att göra kunskapen om vad som bygger psykologisk motståndskraft till ett samtalsämne på arbetsplatsen, i skolan, vid middagsbordet och i andra sociala sammanhang.

Precis som för kroppsliga ohälsa så förhindras bäst psykisk ohälsa genom preventivt arbete och inte genom att bara behandla de som redan blivit sjuka.

Vi vill ta upp kampen mot den ökande psykiska ohälsan i samhället genom att föra in mental friskvård på agendan i skolor och på arbetsplatser som ett lika naturligt inslag som kroppslig friskvård.